Kosten aanbouw berekenen

 

Bouwkosten kunnen een mysterie lijken. Het is gemakkelijk om verward te raken door schijnbaar gelijksoortige termen en uitdrukkingen, zoals "arbeidskosten op de bouwplaats", "bouwoverheadpercentage", "geschatte bouwkosten" of "totale bouwkosten". Al deze uitdrukkingen hebben één ding gemeen: ze draaien allemaal om de berekening van de bouwkosten. Door te begrijpen hoe bouwkosten worden berekend, kunt u uw concurrentie ontcijferen en weloverwogen beslissingen nemen bij het onderhandelen over contracten en het vaststellen van prijzen voor diensten. U denkt misschien dat het berekenen van bouwkosten ingewikkeld lijkt, maar in werkelijkheid is het niet moeilijk als u eenmaal de basis begrijpt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de verschillende soorten kosten voor een nieuwbouwproject kunt berekenen, evenals enkele algemene regels die u moeten helpen een nauwkeurige schatting te maken op basis van uw locatie en marktomstandigheden.

Wat is het verschil tussen kapitaal- en bouwkosten?

Bouwkosten zijn de kosten van het gebouw zelf, zoals de kosten van de structuur, de inrichting, de afwerking en de elektrische systemen. Zoals de naam al aangeeft, draaien de bouwkosten om de constructie van het gebouw zelf. Kapitaalkosten daarentegen zijn de kosten voor de aankoop van het bouwterrein, de bouwvergunning, de engineeringkosten en andere administratieve activiteiten. Wanneer u uw bouwkosten berekent, moet u rekening houden met zowel de bouw- als de kapitaalkosten van het project.

Hoe berekent u de bouwplaatskosten voor uw bouwbudget?

Om de kosten van een aanbouw te berekenen, is het belangrijk dat je weet hoe groot de aanbouw moet worden. De meest gebruikelijke methode is om de kosten per vierkante meter (of per hectare) te bepalen. U deelt gewoon de totale kosten van het terrein door de totale oppervlakte van het terrein. Als u bijvoorbeeld 100.000 euro nodig hebt voor het terrein en het terrein is 1.000 vierkante meter groot, dan zijn de kosten van het terrein 100.000 euro / 1.000 euro = 100 euro per vierkante meter. Als u een terrein hebt met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, zouden de kosten van het terrein €100 bedragen, als het terrein een vlak stuk land is in het midden van een stad. Als uw locatie een heuvel midden in een bos is, kunnen de kosten van de locatie aanzienlijk hoger zijn.

Hoe berekent u de structurele kosten voor uw bouwbudget?

Structurele kosten worden vaak weggelaten uit nieuwbouwbegrotingen, maar ze vormen een belangrijk onderdeel van de bouwkostenraming. Constructies kunnen erg duur zijn. De prijs van een constructie omvat de kosten van arbeid en materiaal om deze te bouwen. Het kan ook de kosten omvatten van een kraan om delen van de constructie op hun plaats te tillen en de kosten van een fundering om de constructie op de grond te ondersteunen. Structurele kosten zijn vaak niet inbegrepen in de bouwplaatskosten omdat de twee kosten vaak verschillend zijn. De meeste bouwplaatskosten omvatten de kosten van het vuil en de rotsen waarop het gebouw zal worden gebouwd. Structurele kosten omvatten echter vaak alleen de kosten van de bouwmaterialen en zijn vaak niet inbegrepen in de bouwplaatskosten.

Hoe berekent u de dakbedekkingskosten voor uw bouwbudget?

Dakbedekking is het materiaal dat bovenop een gebouw wordt gebruikt. De meeste soorten dakbedekking zijn gemaakt van een materiaal dat sterke wind en zware regenval kan verdragen. De kosten van dakbedekking zijn vaak inbegrepen in de bouwplaatskosten, maar als uw bouwplaats niet genoeg grond bevat voor een dak, of als het type dak niet is inbegrepen in de bouwplaatskosten, moet u deze kosten mogelijk opnemen in uw bouwbegroting.

Hoe berekent u andere interne afwerkingskosten voor uw bouwbegroting?

Interne afwerkingskosten zijn belangrijke, maar vaak over het hoofd geziene aspecten van een bouwbegroting. Hieronder vallen zaken als schilderwerk, breeuwen, elektrisch en loodgieterswerk, scheidingswanden en brandblussystemen, enz.